ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

OpenAirX-Labs (OAX): Μια πρωτοβουλία λογισμικού ανοιχτού κώδικα για το 5G

Το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ (NSF) συνεργάστηκε με 35 εταιρίες ασύρματης δικτύωσης και ενώσεις για να επιταχύνει την ανάπτυξη αυτόνομου (stand alone- SA) λογισμικού ανοιχτού κώδικα 5G, ανοίγοντας ένα ειδικό ερευνητικό κέντρο.

Η πρωτοβουλία OpenAirX-Labs (OAX) θα είναι μέρος των πλατφορμών για προηγμένη ασύρματη έρευνα του NSF και θα βρίσκεται στο Northeastern University της Βοστώνης. To NSF εξήγησε ότι το πρόγραμμα θα παρέχει ένα ουδέτερο, απομακρυσμένα προσβάσιμο εργαστηριακό περιβάλλον στη Βόρεια Αμερική, επιτρέποντας στους ερευνητές να επιταχύνουν την ανάπτυξη μιας σταθερής, συμβατής και λειτουργικής στοίβας λογισμικού ανοιχτού κώδικα 5G.

Η πρωτοβουλία θα συνεργαστεί στενά με την Eurecom στη Γαλλία, η οποία διεξάγει παρόμοια έρευνα και αποτελεί μέρος της OAX

Η OAX έχει αναπτύξει μια σουίτα Continuous Integration and Development (CI/CD) που βασίζεται σε cloud και κάνει mirroring τις εγκαταστάσεις της OpenAirInterface στη Eurecom. Εκτός από το NSF, το τμήμα έρευνας και μηχανικής του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της έρευνας OAX. Εταιρίες όπως η Facebook, η Qualcomm, η Interdigital, η NI, ηRadisys και η Xilinx είναι ιδρυτικά μέλη. Το ερευνητικό πρόγραμμα θα επιβλέπεται από το NSF, το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας, το DoD και το US Ignite, ένα μη κερδοσκοπικό έργο που χρηματοδοτείται από φορείς εκμετάλλευσης, integrators και διανομείς, καθώς και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το US Ignite εξήγησε ότι η εγκατάσταση θα παρέχει στους προγραμματιστές λογισμικού περισσότερες ευκαιρίες βελτιστοποίησης και καινοτομίας γύρω από τις λειτουργίες του δικτύου 5g σε σύγκριση με τις εμπορικές λύσεις λογισμικού κλειστού κώδικα.

Πηγή άρθρου: https://www.mobileworldlive.com

Leave a Comment