ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ανοιχτή Διαβούλευση της ΕΕΤΤ: Κοινές θέσεις των Homo Digitalis και Sarantaporo.gr

Σήμερα, Τρίτη 6 Απριλίου 2021, οι Homo Digitalis και Sarantaporo.gr υπέβαλλαν κοινές προτάσεις στην ανοιχτή διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Η διαβούλευση αφορά στον καθορισμό της θέσης του Σημείου Τερματικού Δικτύου.

Αν θέλετε να μάθετε γιατί είναι σημαντική η θέση του Σημείου Τερματικού Δικτύου για όλους τους χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα, μπορείτε να διαβάσετε το πολύ ενδιαφέρον και αναλυτικό άρθρο της ΕΕΛΛΑΚ.

Στην ουσία, πρόκειται για την ελευθερία επιλογής router στην Ελλάδα.

Με την τοποθέτησή τους οι Homo Digitalis και Sarantaporo.gr τονίζουν ότι οι τελικοί χρήστες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τερματικό εξοπλισμό της επιλογής τους.

Την ίδια θέση υποστηρίζουν ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, η Ένωση Καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ, καθώς και η ευρωπαϊκή οργάνωση FSFE με την υποβολή αντίστοιχων προτάσεων.

Οι θέσεις των Homo Digitalis και Sarantaporo.gr είναι διαθέσιμες εδώ.

Η υποβολή προτάσεων είναι δυνατή μέχρι την Παρασκευή 7 Μαΐου  στις 15.00. Αν θέλετε να στηρίξετε την ελευθερία επιλογής router στην Ελλάδα, μπορείτε να διαβάσετε την πρόσκληση της ΕΕΤΤ και να υποβάλλετε και εσείς τις προτάσεις σας.

Η Homo Digitalis και το Sarantaporo.gr έχουν αναπτύξει συνεργασία εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο με στόχο να θέσουν τις βάσεις ώστε να καταπολεμηθεί ο ψηφιακός αποκλεισμός απομακρυσμένων περιοχών και κοινοτήτων της χώρας μας από το διαδίκτυο και τις ψηφιακές υπηρεσίες και παράλληλα να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σχετικά με τις σύγχρονες τεχνολογίες δικτύωσης, καθώς και την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Πηγή άρθρου: homodigitalis.gr

Leave a Comment