ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

12ο Wireless Battle of the Mesh: 08-14 Ιουλίου 2019 στο Παρίσι

Την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου στο Παρίσι Βιέννη, θα πραγματοποιηθεί το 12ο Wireless Battle of the Mesh (WBM). Το WBM είναι η σημαντικότερη εκδήλωση που οργανώνει η διεθνής κοινότητα και συγκεντρώνει όλους τους ακτιβιστές των κοινοτικών δικτύων από ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης στήνεται επιτόπου ένα πειραματικό δίκτυο (testbed) με την χρήση ανοιχτού λογισμικού (openwrt) και τεστάρονται βάσει σεναρίων όλα τα πρωτόκολλα mesh δρομολόγησης που συμμετέχουν στην διοργάνωση ώστε να δουν πώς ανταποκρίνονται σε διάφορες συνθήκες καθώς και για να ανταλλάξουν οι developers απόψεις και εμπειρίες επί του θέματος. Παράλληλα γίνονται παρουσιάσεις και workshops σχετικά με τις τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης καθώς και social events για την σύσφιξη των σχέσεων των μελών της κοινότητας. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλα τους developers να εντοπίσουν σφάλματα, να ανταλλάξουν ιδέες και να βελτιώσουν το λογισμικό τους, αλλά είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία για όλους όσους ενδιαφέρονται για δίκτυα της κοινότητας να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους και να ανταλλάσσουν εμπειρίες.

Φέτος,  τα θέματα του Battle of the Mesh θα επεκταθούν και πέρα ​​από τα ασύρματα δίκτυα, με μια διπλή εστίαση στις οπτικές ίνες και την κοινότητα. Αλλά σίγουρα θα συναντήσετε και προγραμματιστές από τις πιο δημοφιλείς υλοποιήσεις πρωτοκόλλου mesh ανοιχτού κώδικα όπως : Babel, B.A.T.M.A.N. L3 και L2, BMX6, IEEE 802.11s, OLSR.

Διαβάστε περισσότερα για το 10ο Wireless Battle of the Mesh

Leave a Comment