ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Δωρεάν μαθήματα Open Networking από το Linux Foundation

Το Linux Foundation ανακοίνωσε ένα νέο δωρεάν εισαγωγικό μάθημα για τις τεχνολογίες δικτύωσης ανοιχτού κώδικα. Το διαδικτυακό αφορά τους φοιτητές αλλά και επαγγελματίες του χώρου και για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει για τα βασικά των τεχνολογιών δικτύωσης, για το SDN και πολλά άλλα.

Τα μαθήματα ξεκινάνε τον Αύγουστο και διατίθενται δωρεάν μέσω του edX. Τα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί για να εξοικειώσουν τους μαθητές με τις βασικές αρχές των εννοιών όπως το SDN, το NFV κλπ. ξεκινώντας από την διαχείριση του υλικού, τα λειτουργικά συστήματα δικτύου και τους controllers.

Τα μαθήματα διάρκειας 10 εβδομάδων καλύπτουν τον τρόπο κατανομής του υλικού δικτύωσης, τον τρόπο λειτουργίας των λειτουργικών συστημάτων ανοικτού κώδικα σε διάφορες πλατφόρμες υλικού, τους τρόπους αυτοματοποίησης των εργασιών δικτύωσης, το πώς οι ελεγκτές SDN διαχειρίζονται τα διάφορα layers του δικτύου, τα NFV και τα εργαλεία ενορχήστρωσης δικτύου.

Επίσης οι μαθητές θα μάθουν για μια σειρά έργων δικτύωσης ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένου του Open Network Install Environment (ONIE) του Open Computer Project. Θα μάθουν επίσης για διάφορα έργα ανοιχτής δικτύωσης που διαχειρίζεται το Linux Foundation, συμπεριλαμβανομένων των OpenSwitch, Open vSwitch (OVS), FRRouting για Linux και των ελεγκτών OpenDaylight και ONOS SDN.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει προεγγραφή στα μαθήματα μέσω του συνδέσμου:

 

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/https://cerebrux.net/

Leave a Comment