ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Koruza: Open hardware για ασύρματες συνδέσεις υψηλής ταχύτητας

To KORUZA είναι ένα  πρωτοποριακό σύστημα ανοικτού κώδικα και hardware ασύρματης επικοινωνίας, που χρησιμοποιεί μια νέα προσέγγιση χαμηλού κόστους για το σχεδιασμό του ελεύθερου χώρου στα οπτικά συστήματα δικτύου, και επιτρέπει τη σύνδεση κτιρίου σε κτίριο με μια εξαιρετικά ευθυγραμμισμένη δέσμη φωτός σε χωρητικότητα 1 Gbps (1000 Mbps) σε αποστάσεις έως και 100 μ.

koruza-deployment-modes

Είναι σχεδιασμένο για να είναι κατάλληλο για οικιακές συνδέσεις, καθώς και επαγγελματικές χρήστες, επιτρέποντας την ανάπτυξη κοινοτικών δικτύων, εξαλείφοντας την ανάγκη για ενσύρματες ίνες και το υψηλό κόστος εγκατάστασης που συνεπάγεται. Η απλότητα της χρήσης,  και ο συνδυασμός χαμηλού κόστους και μικρού μέγεθος επιτρέπουν στο σύστημα να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε δίκτυο.

koruza-spec-info

Μια DIY open-source έκδοση μαζί με ένα πλήρες σετ εξαρτημάτων συναρμολόγησης, καθώς και λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να φτιάξετε και να  και να δοκιμάσετε το σύστημα είναι διαθέσιμες εδώ. Όλα τα σχέδια και ο κώδικας του  KORUZA είναι διαθέσιμα στο GitHub, ενώ μπορείτε να προ-παραγγείλετε ένα συναρμολογημένο κιτ από τους συνεργάτες του Koruza εδώ .

Διαβάστε περισσότερα για το Koruza εδώ

Leave a Comment