ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η FCC υποχρεώνει την TP-LINK να επιτρέπει το firmware ανοιχτού κώδικα

Σε μια νίκη για την κοινότητα του ανοικτού κώδικα, η TP-Link θα πρέπει να επιτρέπει στους καταναλωτές να εγκαθιστούν ελεύθερα το firmware της επιλογής τους για τα ασύρματα router που κατασκευάζει η εταιρία.  Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC)  των ΗΠΑ ανακοίνωσε στην TP- LINK αυτή την απόφαση, και αυτός ο νέος κανόνας της FCC βοηθά να διορθωθεί μια ακούσια συνέπεια  της πολιτικής της FCC, η οποία είχε οδηγήσει τους developers ανοιχτού κώδικα να κλειδωθούν έξω από τη τροποποίηση του firmware των ασύρματων router.

Firmware-router-open-source

Η απόφαση αυτή είναι ευπρόσδεκτη για την κοινότητα firmware ανοιχτού κώδικα, η οποία έχει εργαστεί σκληρά για να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα routers που κυκλοφορούν. Οι routers όπως αποστέλλονται από τους διανομείς/πωλητές είναι συχνά ανασφαλείς από την αρχή και δεδομένου ότι σχεδόν κανένας από αυτούς δεν λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού, γίνονται πιο ανασφαλείς με την πάροδο του χρόνου.. Μόλις τον περασμένο μήνα, η TP-Link ξέχασε να  ανανεώσει ένα domain της για ένα site που επιτρέπει στους καταναλωτές να ρυθμίσουν τις συσκευές τους μέσω του Διαδικτύου,  εκθέτοντας τους χρήστες σε πιθανή κλοπή  των κωδικών τους ή σε επιθέσεις malware .

Αντίθετα, οι ανεξάρτητες διανομές ελεύθερου λογισμικού για router, ενημερώνονται και διορθώνουν τα προβλήματα ασφάλειας άμεσα όταν αυτά προκύψουν. Μπορούν επίσης να επιτρέψουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα η οποία δεν είχε προβλεφθεί ή δεν είχε ενεργοποιηθεί από τον αρχικό πωλητή. Οι διανομές του ελεύθερου λογισμικού εξάλλου είναι η πλατφόρμα πάνω στην οποία έχει γίνει η μεγαλύτερη ανάπτυξη στα θέματα δικτύωσης . Π.χ οι βελτιώσεις στη λειτουργικότητα του IPv6, η μείωση του bufferbloat, υλοποιήθηκαν από την κοινότητα ελεύθερου λογισμικού πάνω στους ανοικτούς router.

 

Πηγή άρθρου: https://www.eff.org/

 

Leave a Comment