ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Διανομές linux για router firmware

OpenWRT

openwrt

Το OpenWRT, πρόκειται για μια Linux διανομή η οποία προσφέρει πολλές δυνατότητες που δεν είχαν προηγουμένως βρεθεί σε routers (δρομολογητές). Υπάρχει υποστήριξη για DHCP, και ασύρματη κρυπτογράφηση μεταξύ πολλών άλλων, ενώ διαθέτει διαχειριστή πακέτων (package manager), δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα, να εγκαταστήσουν νέο λογισμικό σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Δείτε περισσότερα στην  ιστοσελίδα του OpenWrt,   και δοκιμάστε το.

Tomato

dyndns-tomato-config

Το Tomato Firmware, είναι μια Linux core firmware διανομή η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για chipset Broadcom based ασύρματα (wireless routers) και διαθέτει ένα εύκολο στη χρήση Ajax based interface GUΙ. Παρακολουθεί το bandwidth (bandwidth usage monitor), με προηγμένες επιλογές για περιορισμούς πρόσβασης (access restrictions), ασύρματες δυνατότητες, P2P έλεγχο εύρους ζώνης των συνδέσεων (connections bandwidth), που τρέχει από προσαρμοσμένα scripts, προγραμματισμό των reboots και πολλά άλλα.

Μπορείτε να το κατεβάσετε εδω.

DD-WRT

dd-wrt-starter

To DD-WRT firmware, είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες στον χώρο και με έντονη κινητικότητα και έτσι εύκολα, μπορείτε να βρείτε βοήθεια. Το Open source DD-WRT firmware είναι δωρεάν για τους ιδιώτες, αλλά αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για εμπορικούς σκοπούς, πρέπει να πληρώσετε μια άδεια. DD-WRT έχει ένα πολυγλωσσικό περιβάλλον, διαχείρισης, bandwidth management, υποστηρίζει πάνω από 200 συσκευές και όλα τα πρότυπα WLAN, ενώ έχει και VPN integration
Δείτε και την υποστηριζόμενη λίστα συσκευών, από την σχετική σελίδα του.

Δείτε περισσότερα στην  ιστοσελίδα του DD-WRT firmware, και δοκιμάστε το.

 

Leave a Comment