ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κορφοβούνι Άρτας

Το Ασύρματο Δίκτυο Κορφοβουνίου Άρτας ξεκίνησε πριν απο 8 χρόνια περίπου. Σήμερα έχει επεκταθεί και έχει φτάσει και τους 80 χρήστες τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο δίκτυο μας υπάρχουν 4 βασικά λίνκ κορμού στους 5,6 Ghz και από εκεί από τους 4 βασικούς κόμβους γίνεται διασύνδεση με τους χρήστες στους 2.4 Ghz. Υπάρχουν 10 σημεία εκπομπής 5 στο κέντρο του χωριού μας και 5 στον συνοικισμό Ελατος. Τα περισσότερα σημεία εκπομπής δουλεύουν με τεχνολογία Ubiquiti,nanostasion2.

Στό τέλος του 2011 σε μια συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ εγκαταστήσαμε 4 σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο δίκτυο μας με την τεχνολογία open-mesh. Τα σημεία που έγινε η εγκατάσταση είναι 1 σημείο πρόσβασης στην κεντρική πλατεία του χωριού μας και 1 αλλο στο κέντρο του οικισμού πρoς τον Άγιο Βλάσιο όπου υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες τις εορτές και τις ημέρες του καλοκαιριού.

Τα άλλα 2 APoints εγκαταστάθηκαν στον Ελατο, ένα κοντά στην διασταύρωση που ανεβαίνουμε για το χωριό και το άλλο έχει εγκατασταθεί στο μέσον του οικισμού Ελάτου για να καλύπτει μια ποιο ευρεία περιοχή.

Τα σημεία ελεύθερης πρόσβασης θα τα δείτε στην αναζήτηση δικτύων ως WMNKorfovouni free και έχετε άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο.Υπάρχουν και άλλα 10 σημεία πρόσβασης στο δικτυο μας που ειναι κλειδωμένα με κωδικό πρόσβασης και όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας για να του δώσουμε κωδικό πρόσβασης. Το κλείδωμα έγινε υποχρεωτικό γιατί το χωριό μας λόγο υψομέτρου δίνει πρόσβαση σε πολλούς μακρινούς φίλους μας και επειδή στο παρελθόν έγινε κατάχρηση της χρήσης του δικτύου μας αναγκαστικά έγινε κλείδωμα.

Η διαχείριση του δικτύου μας ζητεί από όλους να γίνετε λογική χρήση του δικτύου και για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 6977537475 ή να στειλετε μήνυμα sw6juf@yahoo.gr

Leave a Comment