ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Στο Sarantaporo.gr το 1ο βραβείο του European Broadband Awards 2019

Επιστρέφουμε νικητές από τις Βρυξέλλες με το 1ο βραβείο στην Κατηγορία 4. Demand generation and take-up of connectivity του European Broadband Awards 2019!

Η βαθμολογία μας, 9,8 από τα 10, ήταν η μεγαλύτερη, εξασφαλίζοντάς μας την πρώτη θέση. Ως σημαντικό διαφοροποιητικό στοιχείο από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους κρίθηκε η έμφασή μας στον ψηφιακό αλφαβητισμό. Μέσα από δράσεις εκπαίδευσης, σεμινάρια και απομακρυσμένη υποστήριξη μοιραζόμαστε τη γνώση και χτίζουμε ψηφιακές δεξιότητες στα μέλη και τους χρήστες της κοινότητάς μας.

Η νίκη μας αυτή είναι μια νίκη όλων των κοινοτικών δικτύων στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ο πιο σημαντικός, ίσως, θεσμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρυζωνικότητα, το European Broadband Awards, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη σπουδαία δουλειά που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μια σαφής δήλωση ότι τα κοινοτικά δίκτυα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καθολική παροχή συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο για όλους τους πολίτες.

Με τα λόγια του Franco Accordino, διευθυντή της μονάδας Διαχείρισης Γνώσης και Καινοτομίας του DG Connect:

Χρειάζεται να χτίσουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που λειτουργεί για τους πολίτες της. Το ελληνικό παράδειγμα είναι ένα ισχυρό μήνυμα για την υποστήριξη των κοινοτικών δικτύων στην Ευρώπη [..] Στην Ευρώπη δεν έχουμε τα “γκαράζ”, αλλά έχουμε τις κοινότητες, οι οποίες καινοτομούν μέσω της συνδεσιμότητας.

Η νίκη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της συλλογικής οικοδόμησης του ασύρματου δικτύου, αλλά και της κοινότητάς μας, από όλα τα μέλη μας. Είναι οι άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά. Σε αυτούς επενδύουμε και μαζί πορευόμαστε. Το βραβείο αυτό είναι βραβείο όλης της κοινότητάς μας!

Πηγή άρθρου: https://www.sarantaporo.gr

Leave a Comment